forskolin

Als je op zoek bent naar een methode om overtollige vet te verbranden, dan is de kans groot dat je van Forskolin hebt gehoord. Sinds de Amerikaanse gezondheidsautoriteit Dr. Oz, Forskolin als “lightning in a bottle” heeft betiteld, is Forskolin wereldwijd uitgegroeid tot een zeer populair afslanksupplement.

In de Dr. Oz show, mede geproduceerd door Oprah, visualiseert Dr. Oz het effect van Forskolin op overtollig vet rond de buik- en heupzone. De volle overtuiging waarmee Dr. Oz het effect van Forskolin presenteert is erg inspirerend voor iedereen die de ambitie heeft om gewicht te verliezen. Is het echter verstandig om Dr. Oz zijn visie klakkeloos over te nemen?

Ondanks dat Dr. Oz als hoogleraar aan één van de beste Universiteiten ter wereld zijn reputatie niet in diskrediet zal willen brengen, streven wij ernaar om niet blind op het advies van Dr. Oz af te gaan en je beter inzicht te geven in:

  • De werking van Forskolin
  • De voor- en nadelen van Forskolin
  • Wetenschappelijk onderzoek naar Forskolin
  • Internationale ervaringen van de hoogste betrouwbaarheid.

VIDEO DR. OZ OVER FORSKOLIN

Wil je direct de ervaringen met Forskolin en de conclusie lezen? Klik dan op de onderstaande knop.

Wat is Forskolin en waarom kan het je mogelijk helpen om af te vallen?

Forskolin wordt onttrokken aan de plant Coleus forskohlii en is een chemische component die eeuwenlang in verschillende vormen van natuurgeneeswijzen is gebruikt. Je kunt er ook afwisselend naar horen verwijzen als borforsin, coleus, forskohlii of coleus barbatus.

Vroeger werd Coleus forskohlii  gebruikt in Brazilië, Oost en Centraal Afrika, India en andere Aziatische landen. Er wordt vaak gezegd dat het een belangrijk onderdeel is van de ayurvedische geneeswijze, een eeuwenoude gezondheidswetenschap die gericht is op het geheel  en de totale gezondheid van het lichaam. Forskolin is gebruikt om hartproblemen te behandelen, spijsverteringsstoornissen, schade aan de huid (zoals brand- en snijwonden), huidproblemen (zoals eczeem en psoriasis), urineweginfecties (UWI), astma en verschillende andere problemen.

Tegenwoordig speelt het een belangrijke rol in wetenschappelijk onderzoek vanwege het vermogen om cAmp accumulatie te activeren. cAmp behoort tot een groep enzymen die bekend staat als  ‘second messenger’ (secundaire boodschapper).

Deze boodschappers helpen de activiteit van neurotransmitters te vergroten. Vanwege dit speciale enzym en de aangeprezen effecten ervan worden supplementen van zuiver natuurlijke forskolin in verband gebracht met het mogelijk helpen het geheugen te stimuleren, de cardiovasculaire activiteit te verbeteren en het ondersteunen bij het activeren van snellere mechanismen om lichaamsvet kwijt te raken.

Kortom, forskolin stimuleert het proces dat opgeslagen vet vrijmaakt uit vetcellen. Dit vet wordt vervolgens vernietigd doordat het wordt omgezet in energie.

forskolin chemisch component
De Forskolin Plant

Is Forskolin een wetenschappelijk bewezen natuurlijke vetverbrander?

Er zijn tegenwoordig 1001 afslanksupplementen op de markt die beweren dat er wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de werking van (hoofdbestandsdelen van) het supplement. Bij gerenomeerde afslanksupplementen zoals Garcinia Cambogia klopt dat inderdaad, maar bij het overgrote gedeelte van de afslanksupplementen zijn de wetenschappelijke bewijzen flinterdun of volledig afwezig. De fabrikant van het afslanksupplementen verkoopt je dan in het beste geval een afslanksupplement waarvan vermoed wordt dat het een positief effect heeft op gewichtsverlies. Daarom is het sterk aan te raden alleen afslankmiddelen aan te schaffen die een wetenschappelijk bewezen werking hebben.

In het geval van Forskolin is er beperkt, maar wel aantoonbaar wetenschappelijk bewijs dat het ververbrandingsproces gestimuleerd wordt. Met een duidelijke daling van het lichaamsvetpercentage en de vetmassa als gevolg. De twee wetenschappelijke studies die het effect van Forskolin op het gebied van afslanken hebben onderzocht worden hieronder voor je samengevat.

Onderzoek 1

De eerste studie met proefpersonen naar het effect van Forskolin op gewichtsverlies, werd in 2005 uitgevoerd door de universiteit van Kansas. 30 mensen met overgewicht of obesitas namen deel aan dit onderzoek van 12 weken. De deelnemers namen twee keer per dag ofwel een placebo van 250 milligram oraal innemen of een extract van forskolin van 10 procent.

De groep proefpersonen die gedurende 12 weken tweemaal daags Forskolin innam (250 mg van 10% forskolin extract),  realiseerde een significante afname van het lichaamsvetpercentage en de vetmassa. Gelijktijdig werd in deze groep een toename van de botmassa en serumvrije testosteronniveaus waargenomen.

ONDERZOEK 2

Deze studie onderzocht de effecten van Forskolin op de lichaamsgesteldheid. Zowel het vermogen om gewicht te verliezen als de veiligheid van de inname van Forskolin als supplement werden getest. De resultaten van deze studie waren minder overtuigend dan het onderzoek aan de universiteit van Kansas. De resultaten van deze studie laten zien dat Forskolin geen significant gewichtsverlies lijkt te bevorderen maar kan helpen gewichtstoename te beperken.

Conclusie wetenschappelijk onderzoek

In de studie opgezet door de universiteit van Kansas is Forskolin een effectieve vetverbrander gebleken. Het enige andere wetenschappelijk onderzoek op proefpersonen heeft vastgesteld dat Forskolin invloed heeft op overgewicht, maar dan wel in het minimaliseren van de ontwikkeling van overgewicht. Forskolin lijkt dus bij te kunnen dragen aan een gezond lichaamsgewicht.

De vraag is, in welke mate? De huidige studies tonen de potentie van Forskolin aan. Nader en grootschaliger onderzoek is echter nodig om een scherper beeld te krijgen van de mate waarin Forskolin jou aan een slanker lichaam gaat helpen. Met andere woorden, ga jij er 1, 4, 8 of 10 kilo vet per week mee verbranden of is Forskolin ‘slechts’ in staat om zeer minimaal gewichtsverlies tot stand te brengen in combinatie met een remmende factor op verdere gewichtstoename?

De wetenschap lijkt ons dat antwoord nog niet te kunnen geven. De internationale ervaringen met Forskolin, die wij na eventuele bijwerkingen zullen bespreken, kunnen dat wellicht wel!

Bijwerkingen van Forskolin en voorzorgsmaatregelen

Is forskolin veilig in het gebruik? Bewijs met betrekking tot het eventuele bijwerkingen van forskolin is schaars, omdat het relatief weinig getest en onderzocht is .

Hoewel de meest gemelde bijwerkingen gering zijn, zijn er sommige situaties om in de gaten te houden. Dit omvat onder meer hoge en lage bloeddruk wanneer Forskolin wordt geïnjecteerd (niet van toepassing op de orale inname van forskolin pillen dus), infectie van de bovenste luchtwegen, hoest, tremor, rusteloosheid na inname, hoofdpijn en een verhoogde hartslag.

Het gebruik van forskolin dient in de volgende gevallen te allen tijde vermeden te worden:

  1. Bij het gebruik van bloedverdunners of antistollingsmiddelen.
  2. Bij gebruik van medicatie tegen hoge bloeddruk. Bepaalde medicijnen tegen hoge bloeddruk,  kunnen in combinatie met het gebruik van Forskolin tot onwenselijke situaties leiden. Daaronder valt medicatie als bètablokkers, calciumantagonisten, clonidine, hydralazine. Vermijd Forskolin daarom ook als je één van deze of soortgelijke medicijnen slikt.
  3. In het geval van een nierziekte.
  4. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Wat voor resultaten worden er met Forskolin behaald?

Net zoals een autoverkoper er alles aan zal doen om een auto in het best mogelijke daglicht neer te zetten, ga je hetzelfde verschijnsel bij bijna alles wat je online koopt aantreffen. Dus ook bij afslanksupplementen. Als je benieuwd bent naar een zo accuraat mogelijk beeld van de potentie die een afslanksupplement en dus ook Forskolin heeft, is het belangrijk om verder te kijken dan de grootste succesverhalen. De gemiddelde persoon gaat normaal gesproken niet zoveel gewicht verliezen als het grootste succesverhaal dat gepresenteerd wordt.

Nou is dat voor velen en waarschijnlijk voor jou geen probleem als je bijvoorbeeld 14 kilo in 12 weken verliest in plaats van de 36 kilo van een andere klant. Het is echter wel fijn om te weten dat het geen hoge uitzondering is dat je gewicht verliest met een afslankoplossing.

Omdat het vinden van betrouwbare ervaringen geen gemakkelijk proces is, hebben wij onderzoek gedaan naar de ervaringen met Forskolin wereldwijd. Om een zo betrouwbaar en scherp mogelijk beeld te kunnen schetsen, richten wij ons op feedback van geverifieerde klanten die Forskolin bij een bekende online drogisterij of webshop hebben gekocht.

In het geval van Forskolin hebben wij feedback van klanten met een geverifieerde aankoop van Forskolin op Amazon als uitgangspunt genomen. De feedback op Amazon heeft ons positief verrast. Het merendeel van de reviews die worden achter gelaten zijn positief. En dat terwijl je normaal gesproken eerder een review achter laat om je onvrede te uitten dan het product te loven.

Van een 20% Forskolin Extract supplement met totaal 133 customer reviews gaven 55% van de kopers een beoordeeling van 5 van de 5 sterren. 7% gaf 4 sterren, 10% gaf 3 sterren, 9% gaf 2 sterren en 19% gaf 1 ster. Hier en hier kun je twee 5-sterren reviews nalezen en hier en hier twee 1-sterren reviews.

De verhouding tussen positieve en negatieve ervaringen geeft gelijk ook een mooi beeld van de resultaten die jij van Forskolin kunt verwachten. Uit de feedback kunnen we namelijk vaststellen dat Forskolin voor het merendeel van de klanten lijkt te werken, maar dat het geen garantie is dat je er succes mee gaat halen. Er zijn mensen die 6 kilo gewicht in één week verloren en er zijn mensen die na 4 weken geen gram zijn kwijt geraakt.

Forskolin is misschien geen magische pil die bij 100% van de mensen 5 kilo vet per week verbrandt, maar zeker een product waar al behoorlijk veel succes mee is geboekt en daardoor zeker het overwegen waard is. 

ervaringen met forskolin

Conclusie over Forskolin

Forskolin is wellicht niet geheel onterecht door Dr. Oz “lightning in een bottle” genoemd als je de ervaringen met Forskolin van geverifieerde kopers op de grootste online drogisterijen ter wereld er op na slaat. De positieve ervaringen met Forskolin zijn ook geen complete verrassing te noemen als je de resultaten bekijkt van het wetenschappelijk onderzoek dat aan de universiteit van Kansas is uitgevoerd.

De ervaringen met Forskolin zijn bovengemiddeld voor een afslankoplossing en geven dan ook de doorslag in het eindoordeel. Als je in je achterhoofd houdt dat er niet zoiets bestaat als een magische pil die je gegarandeerd in een week het lichaam van een topmodel gaat geven, is Forskolin serieus het overwegen waard.

Zorg er dan wel voor dat je een Forskolin supplement van de juiste kwaliteit in huis haalt. Het komt helaas nog veel te vaak voor dat fabrikanten lage kwaliteit supplementen, met soms zelfs schadelijke vulmiddelen, op de markt brengen om de kosten te drukken om op prijs te concurreren of hun winstmarge te verhogen. Vermijd ook Forskolin dat in (proef)abonnementsvorm wordt aangeboden. Daar kom je heel moeilijk van af. Forskolin Naturals heeft met dat soort praktijken bijvoorbeeld een hele slechte naam opgebouwd. Forskolin van de juiste kwaliteit voldoet aan de volgende voorwaarden:

  1. Bestaat uit pillen van 125mg of 250mg van 20% pure Forskolin extract
  2. Bevat geen vulstoffen

 

Het Forskolin supplement van Bauer Nutrition voldoet aan die voorwaarden. Bauer Nutrition is een grote internationale drogisterij die wereldwijd premium supplementen levert. Ze bieden je gratis verzending en een 60 dagen niet goed geld terug garantie. Wat inhoudt dat als je het supplement binnen een periode van 60 dagen terugstuurt je het volledige aankoopbedrag teruggestort krijgt. Je ziet niet vast aan een abonnement.

Dit geeft je de voldoende tijd om te kijken of Forskolin bij je aanslaat.

Via deze link of de onderstaande knop bestel je Forskolin bij Bauer Nutrition tegen €10 korting.

Forskolin bauer nutrition