fresh fingersAls je met voetschimmel en/of met nagelschimmel kampt en daar graag vanaf komt, ben je niet de enige. Naar schatting heeft 15% van de Nederlanders (serieuze) last van voetschimmel en/of nagelschimmel.

Voetschimmel, ook bekend als ‘tinea pedis’ in de medische wereld en nagelschimmel ook wel bekend als ‘onychomycose’, zijn helaas veelvoorkomende problemen die tot de nodige ongemakken kunnen leiden en de esthetiek van je voeten aantasten.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat velen op zoek zijn naar een oplossing.

Fresh Fingers beweert die oplossing te zijn. Fresh Fingers claimt namelijk dat hun unieke formule de schimmeloorzaak bij de wortels aanpakt en daardoor schimmelvoeten en tegennagels laat herstellen. Dit product gaat echter verder dan alleen de behandeling van voet- en nagelschimmel. Als je regelmatig met zweetvoeten te kampen hebt, dan zou dit product wel eens een echte uitkomst kunnen zijn.

Mooie beloftes, maar zijn die ook daadwerkelijk gefundeerd? Wij zijn dieper in dit product gedoken om je daar een beter beeld van te geven…

Fresh Fingers bestrijdt voet-  en nagelschimmels op twee fronten

De formule bevordert het vermogen van je lichaam om voet- en nagelschimmel te voorkomen en te genezen. De samenstelling van deze formule pakt direct de infectie aan die de schimmel veroorzaakt. Fresh Fingers functioneert tweeledig. De Fungistatische schimmel-bestandsdelen van Fresh Fingers remmen de groei van een schimmel of gist. De Fungicide schimmel-bestandsdelen doden de schimmel of gist.

Door de groei van schimmels af te remmen en de resterende schimmel(s) tegelijkertijd te bestrijden behaal je sneller en een veel beter resultaat dan een middel dat de groei niet afremt, maar de schimmel wel hardnekkig blijft bestrijden. Dan ben je namelijk eigenlijk aan het dweilen met de kraan open. Door de bronoorzaak, de groei van schimmels, ook aan te pakken creëert Fresh Fingers een veel krachtigere uitgangspositie om schimmelvoeten en nagels te bestrijden.

Waar bestaat de formule van Fresh Fingers uit?

De formule van Fresh Fingers bestaat uit de volgende bestandsdelen: Climabozle, Farnesol, Essentiele munt olie en Vitamine E. Ieder bestandsdeel draagt op individueel niveau bij aan zweet- en schimmelvrije voeten en teennagels. Het samenspel van deze bestandsdelen tilt Fresh Fingers echter naar een hoger niveau doordat de individuele eigenschappen van ieder bestandsdeel de werking van de andere bestandsdelen versterken. Om je een idee te geven van de werking van de bestandsdelen zullen wij ze hieronder kort bespreken.

Climbazole

Climbazole is een bewezen antischimmelmiddel dat bijzonder effectief is in het bestrijden van schimmelvorming. Het heeft zowel een preventieve als helende functie. Het remt schimmelvorming  af en bestrijd tegelijkertijd de bestaande schimmel. Door het proces van nieuwe schimmelvorming af te remmen tot helemaal te stoppen, kan de bestaande schimmel aanzienlijk gemakkelijker aangepakt worden. Het wordt immers veel minder sterk tot helemaal niet meer gevoed.

Farnesol

Farnesol is kleurloze vloeistof die van nature voorkomt in jasmijn-, anijs- en rozenolie. Het heeft een heerlijke bloemengeur. Farnesol is dan ook mede verantwoordelijke voor de verfrissende geur die Fresh Fingers aan je voeten geeft. De makers van Fresh Fingers hebben echter twee vliegen in klap geslagen, want Farnesol beschikt niet alleen over een heerlijke geur, maar heeft ook nog een antibacteriële werking. Dit alles maakt Farnesol een uitstekend ingredient om zweterig en vieze voeten weer heerlijk fris en fruitig te krijgen.

Essentiele muntolie

Essentiele olie ook wel Etherische olie genoemd, zijn aromatische vloeistoffen die worden gewonnen uit bloemen, bomen, wortelen, struiken en zaden. Deze vloeistraffen zijn van vitaal belang voor de planten om te kunnen groeien, leven en zich te beschermen tegen insecten, ziekten en andere invloeden van buitenaf. Er zijn verschillende studies verricht waarin wordt aangetoond hoe heilzaam essentiële olies zijn voor het lichaam. Omdat deze olies erg kostbaar zijn om te winnen, vind je ze vaak alleen in het topsegment van de verzorgingsproducten. Essentiele muntolie zorgt voor een heerlijke frisse geur en verzorging van de voeten. De essentiële muntolie is dan wel geen antischimmelmiddel pur sang, maar is wel een hele sterke aanvulling op deze formule voor frisse, zweet- en schimmelvrije voeten en teennagels.

Vitamine-E

Van nature is Vitamine E de meest voorkomende vitamine in je huid. Onderzoek heeft aangetoond dat veel mensen een (groot) tekort hebben aan vitamine, wat weer invloed heeft op je huid. Vitamine versterkt namelijk de (barrière van je) huid en stelt verzorgende ingrediënten in staat om dieper in je huid te komen. De Climbazole en Farnesol kunnen door de toevoeging van Vitamine E dus beter hun werk doen.

Conclusie over de Fresh Fingers Formule

Fresh Fingers heeft een hoogwaardige natuurlijke formule samengesteld die een hele complete schimmelbestrijding en verzorging voor de voeten en nagels biedt. Climbazole is verantwoordelijk voor de bestrijding en preventie van de schimmel(vorming). Daarin wordt het ondersteunt door Farnesol en Vitamine E. De Essentiele Muntolie, Farnesol en Vitamine E bieden een 5 sterren verzorging en reiniging voor je voeten.

Voor wie is Fresh Fingers geschikt?

Fresh Fingers kan voor meerdere doeleinden gebruikt te worden. De primaire doelgroep is en blijft uiteraard iedereen die met nagel- en/of voetschimmel te kampen heeft.  Preventief gebruik kan echter ook zonder voorgeschiedenis van voet- en/of nagelschimmel meer dan de moeite waard zijn voor mensen met een beroep dat het risico hierop verhoogt. Denk bijvoorbeeld aan beroepen in zwembaden, SPA’s, massage salons, etc.  Voorkomen is immers  beter dan genezen. De derde doelgroep is iedereen die zijn voeten een premium voetverzorging gunt.

Conclusie

De complete formule van kwalitatieve ingrediënten beschikt op papier over alle eigenschappen om zweterige voeten, voetschimmel en teennagelschimmel stevig aan te pakken. De prijs waartegen dat geboden wordt is echter wel erg aan de stevige kant. De kans is groot dat de drogisterij een middel heeft met dezelfde of vergelijkbare ingrediënten tegen een kwart van de prijs.