snail farmWil jij er graag op je best uitzien? Heb je wel eens nagedacht over botox injecties? Als je die vragen met ja kunt beantwoorden, is dit artikel over Snail Farm zeker de moeite waard. Dit cosmetisch product op basis van slijm van de zwarte reuzenslak Achatina wint in rap tempo aan populariteit. Hoe effectief is dit product echter? En is het echt een 100% natuurlijk alternatief voor die dure botox injecties die je liever vermijdt? Ontdek het in deze review.

Wat is de kracht van snail farm?

Waarom zou Snail farm revolutionaire resultaten moeten geven die andere vergelijkbare producten niet weten te realiseren? Volgens de Zuid Koreaanse wetenschappers achter Snail Farm zit het geheim in het slijm van de zwarte Akhatina reuzenslak in combinatie met het verjongingsserum SYN®-AKE complex. Tijd om beide bestandsdelen eens gedetailleerder te bekijken.

Slijm van de Achatina Slak

review snail farmHet slijm van de Achatina Slak, die overigens 15 cm lang kan worden, schijnt over een uitzonderlijk helend vermogen te beschikken, waarmee ze onder andere de toegang tot hun huis snel kunnen afsluiten en schade aan hun slakkenhuis in een handomdraai herstellen. Wat voor zekerheden heb jij als geïnteresseerde potentiele koper echter dat dit product echt werkt? Naar ons inzien is dat enerzijds daadwerkelijk gebruik van het product en anderzijds ondersteunend wetenschappelijk onderzoek.

In 2016 schreef het AD (1) al over de eerste schoonheidssalon die behandelingen van de Achatina Slak aanbod. In de salon kun je Achatina slakken over je gezicht laten rondkruipen om rimpels en onzuiverheden aan te pakken. Ook in andere delen van de wereld kun je een behandeling van de Achatina Slak ondergaan. Wat als een positief signaal gezien kan worden.

Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt de werking van slijm van de Achatina slak ook. In juli 2015 is er in de Korean Journal of Dermatology een artikel gepubliceerd over een onderzoek naar het effect van crème gebaseerd op slijm van Achatina Slak (2). De crème waarmee de wetenschappelijke studie is gedaan bevatte voor 80% slakkenslijm. Het doel van de studie was om te meten hoe effectief de crème is in het reduceren van rimpels, de huid elasticiteit te verbeteren, de huiddichtheid te herstellen en de skin te liften. Gedurende een periode van 4 weken zijn 10 proefpersonen twee keer per dag ingesmeerd met de crème. Na die 4 weken is de balans opgemaakt en is gebleken dat de crème een effectief anti-aging middel voor huid is. De crème is zeer duidelijk in staat gebleken om rimpels te reduceren, de huid elasticiteit te verbeteren, een betere huiddichtheid te bewerkstelligen en de skin te liften. Wederom een positieve bevestiging van de potentie van crèmes op basis van de slijm van de Achatina slak dus.

SYN®-AKE complex

Als je alleen al naar de naam van deze crème kijkt weet je dat het SYN®-AKE verjongingscomplex ondergeschikt is aan het belang van de slakkenslijm. Desalniettemin is SYN®-AKE wel degelijk een belangrijk bestandsdeel dat invloed zal hebben op de effectiviteit van de Snail Farm crème. Dit verjongingsserum is ontwikkeld door het Zwitserse bedrijf Pentapharm als alternatief voor Botox. Het bestrijdt rimpels op een vergelijkbare manier als Botox door de aangespannen spieren in de huid die rimpels veroorzaken te laten ontspannen. Naar verluid hebben beroemheden zoals Kate Moss, Victoria Beckham men Gwyneth Paltrow dankbaar gebruik bemaakt van SYN®-AKE. Zorg er wel voor dat je de gebruiksinstructies van Snail Farm opvolgt. SYN®-AKE kan volgens enkele bronnen op het internet een vergelijkbare bijwerkingen creëren als botox indien het overmatig gebruikt wordt.

Voor wie is Snail farm geschikt?

Iedereen die een mooiere en jongere huid wenst kan baat hebben bij Snail farm. Het vormt een alternatief voor botox injecties die met serieuze nadelen komen. Het is mogelijk om behandelingen met de Achatina slak in een schoonheidssalon te ondergaan, maar dat heeft ook zijn nadelen. Spreekt het idee van slakken op je gezicht en de daarbij komende kosten je minder aan? Dan kan snail farm, op basis van slijm van de Achatina slakken een uiterst praktische oplossing zijn.

Algemeen advies dat wij altijd geven, wees realistisch met je verwachtingen. Snail Farm lijkt een zeer interessant product dat daadwerkelijk superieur kan zijn aan traditionele huidverzorgingsproducten (3). Verwacht echter niet om er binnen 14 dagen 20 jaar jonger uit te zien. Aan de andere kant moet je je ook niet verbazen als je gevraagd wordt hoe het kan dat je er de laatste tijd zo goed uitziet en waar zij die behandeling ook kunnen ondergaan.

Conclusie

Snail farm is een zeer innovatief product dat goede credenties heeft. De laatste jaren zijn er overal ter wereld, en ook in Nederland, salons gekomen waar je een behandeling met Achatina slakken kunt ondergaan. Daarnaast is er wetenschappelijk onderzoek dat de werking van crèmes op basis van slijm van de Achatina slak aantoont. Als je liever je lichaam niet vol laat spuiten met gif (botox), maar wel die rimpels en oneffenheden wilt aanpakken, dan biedt Snail farm een interessant alternatief.

Op het moment van schrijven heeft de officiële leverancier van Snail Farm Nederland een kortingsactie lopen. Via deze link krijg je de maximale korting op Snail Farm. Veel succes!