weight watchers online feel goodWie kent ze niet? Weight Watchers is werelds grootste afslank organisatie met haar roots in Amerika. Met meer dan 1 miljoen gebruikers kun je haast niet anders stellen dan dat Weight Watchers iets goed doet.

Dat is echter geen garantie dat Weight Watchers jou ook gaat helpen om kilo’s kwijt te raken en om je lekkerder in je vel te voelen. Met de introductie van het Feel Good programma is die kans echter wel behoorlijk toegenomen.

Ben jij benieuwd of de vernieuwde Weight Watchers jou kan helpen om een slankere, gezondere en energiekere versie van jezelf te bereiken? Ontdek onze bevindingen hieronder..

Hoe gemakkelijk is afvallen met Weight Watchers?

Weight Watchers begrijpt als geen ander dat je lichaamsgewicht is gebaseerd op calorieverbruik en calorie-inname. Als je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt, kom je (langzaam maar zeker) aan. Als je evenveel calorieën inneemt als je verbrandt is je gewicht in balans. Als je minder calorieën binnenkrijgt dan je lichaam verbrandt, val je af.

balans in calorienEen gezond dieet en/of afslankmethode streeft eerst naar een situatie waarin je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt, waardoor je gewicht gaat verliezen. Nadat je je streefgewicht nadert, dien je naar een stabiele fase te gaan waarin je calorie-inname en -verbruik min of meer in evenwicht zijn. Je calorie-inname wordt volledig bepaald door je voedingspatroon. Je calorieverbruik door je levensstijl. Beweeg je veel? Dan verbrand je ook meer calorieën.

Is afvallen in de praktijk echt zo simpel als het hierboven beschreven staat?  Het antwoord daarop is toch voor menigeen ‘Nee’. Weet Weight Watchers het ook in de  praktijk zo makkelijk mogelijk te maken? Daar krijg je zo antwoord op.

Eerst krijg je inzicht in waarom het nog niet zo makkelijk is om permanent af te vallen. De uitdaging zit hem voornamelijk in de volgende aspecten:

Mentaal

afvallen vergt mentale krachtJe calorie inname verlagen betekent vaak dat je afscheid moet nemen van (een gedeelte van) je dagelijkse voedingspatroon. Snacks of andere lekker tussendoortjes laten staan en geen dessert nuttigen kan moeilijker zijn dan je denkt. Zeker als je even minder goed in je vel zit of stress hebt, kan het moeilijk zijn om je aan een strak dieet te houden.

Diëten die in theorie erg degelijk in elkaar zitten en sterk effect hebben als je ze tot op de letter volgt zijn pas van waarde op het moment dat jij een dergelijke dieet mentaal vol kunt houden. Zeker als  je een permanent dieet gaat volgen is het erg belangrijk dat je het bijbehorende voedingspatroon moeiteloos op de lange termijn kunt volhouden.

De op- en afbouw van een verandering in je voedings- en bewegingspatroon

Een krachtige balans vinden in de aanpak op de korte, midden en lange termijn is van cruciaal belang om te slagen. Een dieet waarbij je gelijk een drastische reductie van je calorie-inname moet doorvoeren, ook wel omschreven als een crashdieet, is nagenoeg kansloos op de lange termijn. Het stelt je in staat om behoorlijk wat gewicht op de korte termijn kwijt te raken, maar heeft niet echt een plan voor de lange termijn. Waardoor je uiteindelijk weer teruggaat naar je oude gewicht als je geen blijvende veranderingen doorvoert. Om ook op de lange termijn van een slank lichaam te kunnen genieten dient je voedingspatroon ook een plan voor de toekomst te hebben. De ideale methode om af te slanken weet een hele verfijnde balans te vinden tussen significant gewichtsverlies in de eerste 12 weken, gematigder gewichtsverlies in de daarop volgende weken richting je streefgewicht, en uiteindelijk stabilisatie voor de toekomst.

weight watchers online feel good programma gaat het jojo effect tegenHetzelfde geldt voor de aanpassing van je levenspatroon. Als je een afslankmethode gaat volgen die te hoge eisen stelt aan je bewegingspatroon, bijvoorbeeld 5 uur sporten per week, dan is de kans groot dat je dat op de lange termijn niet vol gaat houden. Op het moment dat de stabilisatie van je streefgewicht dan afhankelijk is van 5 uur sporten in de week, ga je weer langzaam terug naar je oude gewicht.

Waar veel dieten en afslankmethodes gefaald hebben om een verfijnde balans aan te brengen tussen gewichtsverlies op de korte, midden en lange termijn, lijkt Weight Watchers die balans wel op uitzonderlijke wijze bereikt hebben. Met hun onlangs compleet vernieuwde methodiek, het Feel Good programma, kun jij op een gezonde en aangename manier de nodige kilo’s afvallen. Tegelijkertijd werk je aan een gezonder lichaam waarbij, zoals de titel van de methodiek al verraad, je lekker in je vel voelen centraal staat. Want je voelt je pas echt lekker in je vel als je een gewicht hebt waar je je fijn bij voelt en tegelijkertijd je energiek en fit voelt!

 

afvallen met weight watchers online feel good“Hoe de nieuwe inzichten van Weight Watchers jou gaan helpen”

Weight Watchers heeft nieuwe inzichten op het gebied van voeding, beweging en leefstijl verwerkt tot het Feel Good programma dat veel verder gaat dan het tellen van calorieën. Met het Feel Good programma streeft Weight Watchers ernaar om je niet alleen af te laten vallen, maar om je ook gezonder te maken.

Je kunt namelijk wel de juiste hoeveelheid calorieën tot je nemen, waardoor je kunt afvallen. Of je daarmee echter ook een gezond en energiek lichaam behaalt waarmee je het maximale uit het leven kunt halen is de vraag. 1500 calorieën aan kroketten en chips doen namelijk niet hetzelfde voor je lichaam als bijv. muesli met yoghurt als ontbijt, krokante kip salade met avocado s’middags en thaise wok in de avond. De hele dag op de bank zitten doet ook niet hetzelfde voor je lichaam als een gebalanceerde leefstijl waarbij je voldoende dagelijkse beweging krijgt.

Het bovenstaande voorbeeld is zwart-wit geschetst, maar geeft je hopelijk wel inzicht in de denkwijze die achter het Feel Good Programma van Weight Watchers te werk gaat.

Het Feel Good programma van Weight Watchers in de praktijk

Weight Watchers geeft je nog steeds volledige vrijheid om op jou manier een slank en gezond lichaam te creëren. Iedereen verschilt namelijk. Hele strikte recepten moeten je namelijk maar net aanstaan. Wat weer invloed heeft op hoe lang je het mentaal volhoudt.

Het Feel Good programma stelt een compleet herzien en een zeer gedegen opgebouwd systeem dat uit de pijlers Eet, Beweeg en Leef bestaat. Aan de hand van die pijlers kun jij nog sneller en efficienter werken aan een slanker, gezonder en energieker lichaam.

Eet

Met de komst van het Feel Good programma hebben De ProPoints plaatsgemaakt voor de SmartPoints. Op basis van de meest recente wetenschappelijke bevindingen heeft Weight Watchers voedingsmiddelen compleet opnieuw beoordeeld. Zodat jij nog slimmere keuzes kunt maken.

De voornaamste wijziging van de SmartPoints ten opzichte van de ProPoints zit hem voornamelijk in de aangepaste scores van suikers, verzadigde vetten. Proteïnen hebben op de gehele linie minder punten gekregen. Door alle voedingsmiddelen op basis van nieuwe inzichten opnieuw onder de loep te nemen, kun jij nog sneller en efficiënter afvallen. Wel zo fijn!

Beweeg

Alhoewel dit onderdeel zeker niet verplicht is en daarnaast ook nog eens volledig is af te stemmen op je eigen wensen en mogelijkheden, geeft een gezond bewegingspatroon wel degelijk een positieve impuls aan je gezondheid en lichaamsgewicht. Om jou op een aangename manier te laten bewegen, komt Weight Watchers met een eigen online leden omgeving waarin je o.a. een breed aanbod van video’s en  podcasts (audio bestanden) aantreft. De opzet is duidelijk professioneler dan de gemiddelde video die je op youtube gaat aantreffen.

Leef

Weight Watchers kijkt met het Feel Good programma duidelijk verder dan afvallen. Stel jezelf maar eens de vraag waarom je gewicht wilt verliezen? Uiteindelijk kun je het allemaal herleiden tot levensgeluk. Het vernieuwde programma van Weight Watchers helpt je om een gelukkiger leven te creëren.

 

Wat gaat het gloednieuwe programma jouw brengen?

Afvallen met Weight Watchers is door de herziene puntentelling gemakkelijker geworden. De kennis van voeding en de invloed daarvan op je lichaam is anno 2016 een stuk verder ontwikkeld. Daar kun je volop van profiteren.

Behalve de verbeterde puntentelling van voeding is het totale concept waarbij een gezond en gelukkig leven centraal staat, misschien nog wel interessanter als je de lat hoger wilt leggen dan enkel gewichtsverlies.

Ik daag je dan ook uit om vandaag die stap te nemen om de komende maanden (verder) toe te werken naar een slank, energiek en gezond lichaam. Met het Feel Good Programma van Weight Watchers, dat door 3 miljoen mensen wereldwijd wordt gevolgd, is het halve werk al voor je gedaan. Je hoeft immers zelf het wiel niet meer uit te vinden. Jou rest alleen nog de keuze om ervoor te gaan en deze kant en klare succesformule te volgen.

 

Lees ook: Garcinia Cambogia