review xls medicalObesitas is een ernstig probleem, dat miljarden mensen wereldwijd treft. Een verhoogd lichaamsgewicht heeft niet alleen een groot effect op uw uiterlijk, maar geeft ook een verhoogde kans op veel fysieke, mentale en psychologische kwalen. U dient dit probleem dan ook meteen aan te pakken!

Wat zijn uw mogelijkheden? Het zorgen voor evenwichtige voeding en voldoende fysieke activiteit is de enige lange termijnoplossing, maar als u op zoek bent naar een snellere oplossing, zou u een afvalsupplement kunnen overwegen.

Terwijl de markt wordt overspoeld met afvalsupplementen, kan het vinden van dat middel, dat echt werkt, een tijdrovende bezigheid zijn. Een supplement, dat zou kunnen helpen, is XLS Medical, een door InQpharm Europe Ltd. vervaardigde vetbinder. De fabrikant beweert, dat u met XL-S Medical 3 keer sneller afvalt dan door alleen het volgen van een dieet.

Klopt die stelling van XLS Medical? Laten we beginnen met het bespreken van de details van XL-S Medical en zien wat de wetenschap zegt over de effectiviteit van dit product!

XLS Medical  – Een Krachtige Vetbinder

Afvalsupplementen vallen in principe in een van de volgende vijf categorieën:

 1. Vetbinders
 2. Eetlustremmers
 3. Metabolismeversnellers
 4. Koolhydraatblokkers
 5. Dieetplannen

XLS Medical is vooral een vetbinder en daarnaast ook een eetlustremmer. XLS Medical bevat:

Litramine: Litramine is een gepatenteerd mengsel van oplosbare vezels, afkomstig van Opuntia ficus-indica, een cactussoort uit Mexico. Litramine is een oplosbare vezel en bevat een mengsel van slijm, pectine, hemicellulose en gom.

Vitaminen: Naast Litramine, bevat XL-S Medical een mengsel van vetoplosbare vitaminen zoals vitamine A (133,33 mcg.), vitamine E (1,67 mcg.) en vitamine D (0,87 mcg.)

3 Manieren waarop XLS Medical kan helpen bij het afvallen

Litramine is het actieve ingrediënt van XL-S Medical, dat het grootste deel van het zware werk doet. Hier volgen een aantal manieren waarop XLS Medical jou aan een slanker lichaam kan helpen.

Litramine Vermindert Vetopname

Wetenschappers zijn nog steeds bezig om erachter te komen wat precies de oorzaak is van gewichtstoename. Hoewel we hierop nog geen duidelijk antwoord hebben, zijn er een aantal variabelen in het spel als het gaat om lichaamsgewichtbeheersing.

Uw eetgewoonten lijken de meest belangrijke factor in deze te zijn. Als het gaat om gewichtstoename, zijn er twee bestandsdelen die het meeste invloed hebben op de vorming van overgewicht, namelijk vet en suiker. Vet wordt vrij gemakkelijk uit de darmen geabsorbeerd en in je vetreserves opgeslagen. Maar als het gaat om het verbranden van vet, wordt het echt ingewikkeld. Onze lichamen zijn namelijk van nature ontworpen om vet op te slaan en niet om het te verspillen! Dat is de reden waarom het verbranden van vet zo moeilijk is.

Een logische manier om de vetreserves van je lichaam te doen verminderen, is door de opname vanuit de darm te reduceren. Dat is bijzonder effectief, omdat westerse voeding steeds rijker wordt aan vetten. Dankzij junkfood en allerlei gefrituurd voedsel, is de dagelijkse vetinname door de westerse voedingsstijl gestegen tot 42% -45% van de totale calorie-inname; dat is 10% hoger dan de dagelijkse aanbevolen vetinname.

Oké, dus het reduceren van vetopname is een oplossing, maar hoe bereik je dat? Het antwoord hierop is vezels! Onderzoekers weten al lang, dat het eten van vezelrijke voeding de vetopname kan verminderen. In meer recente studies, zijn onderzoekers te weten gekomen, dat voor elke gram vezel in de voeding, het gewicht met 0,25 kg vermindert en het vetgehalte in het lichaam met 0,25% vermindert.

Maar hoe kunnen vezels je helpen de vetopname te reduceren? Je lichaam kan de vezels, die je eet niet verteren. Dus op het moment, dat de vezels zich in je darmen bevinden, binden ze zich met het vet, waardoor de vertering en absorptie ervan wordt belemmerd. Als gevolg daarvan blijven de vetten die zich aan de vezels hebben gebonden je lichaam via je ontlasting, in plaats van dat je lichaam deze vetten anders zou hebben opgeslagen.

Omdat Litramine een mengsel is van verschillende vezels, is het effectief in de absorptie van vet.

Litramine kan extra eetlustremmende effecten hebben

Vezels hebben ook eetlustremmende effecten. Wanneer je vezelrijk voeding eet, zwelt het op in je maag en worden er signalen naar de hersenen afgegeven, dat het nu tijd is om te stoppen met eten. Op deze manier eet je aanzienlijk minder.

Bovendien beïnvloeden vezels ook de niveaus van eetlust-stimulerende hormonen. Onderzoekers van de Universiteit van Montreal in Canada constateerden, dat het eten van vezelrijke voeding het ghreline-niveau kan verminderen met 26%; ghreline is het belangrijkste eetlust-stimulerende hormoon.

Verschillende vezels hebben een verzadigingsbevorderend effect. Het belangrijkste kenmerk van een vezel, dat het vermogen van verzadiging bepaalt, is de aard van de vezel: of het al dan niet oplosbaar is.

Onderzoekers van de Universiteit van Leeds in het Verenigd Koninkrijk vergeleken het eetlustremmende effect van oplosbare en onoplosbare voedingsvezels. Zij constateerden, dat oplosbare vezels superieur zijn aan onoplosbare vezels als het gaat om het onderdrukken van de eetlust.

Aangezien Litramine een oplosbaar vezelmengsel is, kunt u na de consumptie ervan een vermindering van uw eetlust verwachten.

De vitaminen kunnen extra een extra voordeel creeren

De vitaminen in XLS Medical kunnen bijdragen aan het afvallen. Onder de vitaminen, die zich in XLS Medical bevinden, bevordert vitamine E bijvoorbeeld gewichtsverlies.

Zijn er klinische studies om de beweringen van XLS Medical te ondersteunen?

De beweringen van XLS Medical klinken heel intrigerend, ten minste op papier. Maar, bestaat er een klinisch bewijs, waaruit blijkt dat XL-S Medical echt werkt?

Er is geen klinische studie op basis van het gebruik van het product zelf, maar er zijn wel een aantal studies verricht naar Litramine, het werkzame bestanddeel van XLS Medical.

Studie 1

In het onderzoek met de titel ‘Een Natuurlijk Vezelcomplex Reduceert Lichaamsgewicht bij Mensen Met Overgewicht en Obesitas: Een Dubbelblinde, Gerandomiseerde, Placebo-Gecontroleerde Studie‘ werd gebruik gemaakt van Litramine (1).

De studie omvatte 125 mannen en vrouwen met overgewicht of obesitas, die willekeurig werden verdeeld in twee groepen. Een groep kreeg een supplement gebaseerd op 3 gram Litramine per dag toegediend, terwijl de andere groep een placebo kregen. De deelnemers kregen deze supplementen voor de duur van 12 weken als aanvulling op een koolhydraatarm dieet.

Na afloop van 12 weken werden de deelnemers beoordeeld op hun gewichtsverandering. De Litramine-groep verloor tot 6 kg aan gewicht in vergelijking met de placebogroep, die tot 4 kg aan gewicht verloor. De Litramine-groep verloor ook aanzienlijk meer lichaamsvet en toonde verbetering in tailleomtrek in vergelijking met de placebogroep.

Studie 2

In dit onderzoek werd het vermogen van Litramine om zich aan het vet in de darm te binden onderzocht. Daartoe werd het fecale vetgehalte gemeten. De deelnemers ontvingen 2,14 g Litramine of een placebo en het fecale vetgehalte werd na 3 dagen gemeten.

Onderzoekers stelden een 6-voudige verhoging vast van het fecale vetgehalte in de Litramine-groep in gelijking tot de placebogroep, waarbij het fecale vetgehalte niet significant was gewijzigd.

Studie 3

In een andere studie, was een groep van 49 deelnemers betrokken. De deelnemers van deze studie waren al afgevallen na het volgen van een succesvol dieet. Er werden dus geen andere wijzigingen aangebracht aan hun routine, behalve de toevoeging van het Litramine-supplement. De deelnemers werden verdeeld in twee groepen, waarvan één groep het supplement ontving.

De Litramine-groep verloor aanzienlijk meer gewicht bij en lichaamsvet in vergelijking tot de placebogroep.

Bijkomende voordelen van XLS Medical

Het enige bijkomende voordeel van het gebruik van XLS Medical lijkt een verlaging van de bloedsuikerspiegel te zijn.

Onderzoekers van de Western Illinois Universiteit bestudeerden de effecten van Litramine op de bloedsuikerspiegel. Na 16 weken suppletie van 200 mg Litramine, concludeerden de onderzoekers het volgende:

 • Litramine veroorzaakt een sterke daling van de bloedsuikerspiegel.
 • Het is ook geschikt voor het verbeteren van de lange-termijn bloedsuikerspiegel.

Echter, er trad geen verandering op in het cholesterolgehalte, bloedlipidenprofiel, bloeddruk of andere lichaamswaarden bij het gebruik van Litramine.

Is XLS Medical veilig te gebruiken?

Hoe je op een supplement reageert kan per individu verschillen. Voor sommigen kan een supplement volkomen veilig zijn, terwijl voor anderen de bijwerkingen ernstig kunnen zijn.

Zoals aangegeven in het onderzoek, komen er weinig risico’s kijken bij het gebruik van Litramine. Je kunt maximaal 3 gram Litramine, voor maar liefst 24 maanden, gebruiken zonder noemenswaardige bijwerkingen te hebben.

Echter, aangezien XLS Medical een op vezels gebaseerd supplement is, kunt je wel bijwerkingen ervaren, die vaak worden geassocieerd met een verhoogde inname van vezels. Dit zijn onder andere de volgende bijwerkingen:

 • Opgeblazen gevoel
 • Buikkrampen
 • Misselijkheid
 • Braken
 • Diarree
 • Obstipatie (vooral als u niet genoeg water drinkt bij het supplement)

Wat zijn de ervaringen van gebruikers van XLS Medical?

De fabrikanten hebben veel onderzoek gedaan en goed nagedacht bij het maken van dit supplement. Het supplement is gebaseerd op onderzoekgesteunde ingrediënten en het is zeker geen waardeloos supplement dat niet deugt.

Het supplement blijkt ook heel populair te zijn, vooral in Europa. Kijkend naar de beoordelingen, geven de gebruikers verschillende beoordelingen op diverse platformen.

Op Amazon heeft XL-S Medical 1612 beoordelingen ontvangen en heeft het een gemiddelde beoordeling van 2.8/5. Helaas voor het supplement, lijken de meeste mensen er niet razend enthousiast over te zijn. Er zijn meer 1-ster beoordelingen (557) in vergelijking met 5-sterren (440) of 4-sterren (177) beoordelingen. De meest voorkomende klacht van de consument is, dat het niet voldeed aan de verwachtingen en dat het minimale of helemaal geen resultaten opleverde.

Eindoordeel

Helpt XLS Medical bij het bevorderen van gewichtsverlies? Waarschijnlijk wel.

 • Zullen de kilo’s er voor de gemiddelde man of vrouw er in hoog tempo afvliegen bij het gebruik ervan? Absoluut niet. De resultaten bij het gebruik van XLS Medical zijn over het algemeen beperkt en laten lang op zich wachten.
 • Is het je geld waard? Dat is altijd aan jezelf om dat te bepalen. XLS Medical is in ieder geval behoorlijk duur in vergelijking met soortgelijke supplementen op de markt.

Dus is het een ja of een nee? Gezien de beperkte baten versus de hoge kosten en vele negatieve recensies van consumenten, is XLS Medical misschien niet zo magisch als de fabrikant beweert. Wij adviseren je dus niet om XLS Medical aan te schaffen. Een afslank supplement dat over het algemeen aanzienlijk betere resultaten oplevert tegen een lagere prijs is Garcinia Cambogia. Ontdek hier waarom Garcinia Cambogia het nummer #1 afslanksupplement van het moment is…